Music

Listen!



music playlist embed code

Photos

Feedek

XML

design page

winie design

It is our firm conviction that mankind will live the happier when it has learned to live with music more worthily.

Whoever works to promote this end, in one way or another, has not lived in vain.

(Zoltán Kodály)

hand sign by Zoltán Kodály

Friss topikok

Agyrém 4

2009.07.29. 22:19 | algabalga | Leave a comment

Michael Jackson halála - boncolás, család, temetés előkészítése

A múlt pénteken elhunyt Michael Jackson a boncolás eredménye alapján szörnyű állapotban volt utolsó napjaiban; bár a Jackson-család továbbra sem nyugodt a halál okait illetően, megkezdte a temetés előkészítését, miközben a nevükben nyilatkozó ügyvéd hétfőn bejelentette: Jacksonék felügyeleti jogot akarnak az énekes gyerekei és vagyona felett.

 

A boncolásról kiszivárgott részletek a popsztárt szinte csontvázként mutatják be. Csípőjét, combját és vállát is tű által okozott sebek borítják, vélhetően az éveken át naponta háromszor alkalmazott fájdalomcsillapító injekciók eredményeként - írta a The Sun című brit lap.
A vizsgálat alapján a valaha színpadi atlétikusságáról híres sztár 178 centiméter magas volt. Súlyosan lesoványodott, mindössze 50,8 kilogramm volt, ami annak tudható be, hogy az anorexiás Jackson naponta egyszer, akkor is szegényesen étkezett. A patológusok üresen találták gyomrát, leszámítva néhány részlegesen feloldott állapotban lévő pirulát, melyeket a szívét leállító fájdalomcsillapító injekció előtt vett be.
Michael Jackson gyakorlatilag összes haját elveszítette; halálakor parókát viselt. A boncolás megállapította, hogy többszörös bordatörést szenvedett a szívmegállás utáni újraélesztési kísérletek során a mellkasi kompressziótól. Szíve fölött és mellett négy injekciótól származó sebhelyet találtak, melyek azt mutatják: közvetlenül a szívébe fecskendeztek adrenalint, hogy újraindítsák. A boncolás megmagyarázatlan zúzódást is talált Jackson térdein és mindkét sípcsontja elülső oldalán. Hátán vágásnyomok voltak, melyek egy nemrégi esésre utalnak.
A popkirály arcát plasztikai műtétek hegeinek egész hálózata borította, orrnyerge eltűnt és orra jobb oldala részlegesen összeomlott.
A The Sun idézi a vélekedést, hogy a sztár személyi orvosa, Conrad Murray kardiológus adta be Jacksonnak a végzetes Demerol injekciót. (Ezt vasárnap este az orvos ügyvédje cáfolta.)
Miközben a Jackson-család továbbra sem nyugodt a halál okait illetően, hétfőn bejelentették, hogy elkezdték előkészíteni a temetést. A család hétfőn találkozik Al Sharpton aktivistaként is ismert tiszteletessel, hogy megbeszéljék a szupersztár búcsúztatását. Sharpton korábbi nyilatkozataiból arra lehetett következtetni, hogy Jacksonék világszerte több, egy időpontban sorra kerülő búcsúztatást szerveznének Michael Jackson emlékére.
Londell McMillan ügyvéd, a család képviselője a CNN amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy Jacksonék meg akarják szerezni az elhunyt énekes három gyereke feletti felügyeleti jogot. McMillan beszámolt arról, hogy a család egyelőre nem jutott hozzá Michael Jackson végrendeletéhez, amiről egyelőre azt sem lehet tudni, létezik-e. Amennyiben nem, Jackson hagyatéka legközelebbi rokonaira, vagyis a gyerekeire száll. A kaliforniai törvények értelmében egy felnőtt személyt jelölnének ki, hogy képviselje a gyerekek érdekeit.
Michael Jackson gyermekeinek jövőjéről az ügyvéd azt mondta, a sztár édesanyja, Katherine felügyeleti jogért folyamodik. A szupersztár halála óta a gyerekek nagyanyjuknál vannak.
Eközben az énekes három fivére - Jackie, Jermaine és Tito - ellátogattak a Neverland ranch-re, a popkirály híres farmjára, amelyet Jackson pályája csúcsán, 29 évesen vásárolt. A birtok sorsa egyelőre ismeretlen, a kis híján árverésre került Santa Barbara-i területen jelenleg felújítási munkálatok zajlanak. Neverland a Jackson és Thomas Barrack milliárdos befektető által létrehozott cég birtoka, és szóba került, hogy Elvis Presley Graceland birtokához hasonlóan emlékpark lesz belőle.
A Jacko előtti tisztelgés jegyében rendezték meg a Black Entertainment Television Awards díjátadó gáláját vasárnap este Los Angelesben; az eseményen Janet Jackson és Jacko édesapja, Joe Jackson is megjelent.
Janet, az elhunyt énekes húga könnyek között szólt a Shrine Auditoriumban megjelent hírességekhez. "Számotokra Michael ikon, számunkra azonban családtag, aki örökké a szívünkben él. A családom és a magam nevében köszönöm a szeretetet és a támogatást. Michael nagyon hiányzik nekünk" - mondta.
Apja, Joe Jackson, a 79 éves családfő arról beszélt, hogy szerette volna, ha a világ addig ismeri el Michaelt, amíg életben volt.
Az est folyamán a házigazda Jamie Foxx és a fellépők, illetve a díjazottak is külön megemlékeztek a pop királyáról. A fellépők - többek közt Ne-Yo, Usher és Ciara - mind felidézték Michael Jackson egy-egy számát vagy tánclépéseit. Beyoncé a legjobb R and B énekesnőnek járó kitüntetés átvételekor Michael Jacksonnak ajánlotta díját és hősének nevezte a szupersztárt. "Együtt érzek és imádkozom az egész Jackson családdal" - fogalmazott LeBron James kosárlabdázó, aki a legjobb férfi sportolónak járó díjjal gazdagodott.
Michael Jackson halálával tetőpontjára hágtak az összeesküvés-elméletek. A The Daily Telegraph internetes kiadása (www.telegraph.co.uk) által összegyűjtött elképzelések egyike szerint Jacksont Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök ölette meg, hogy elterelje a figyelmet a választások utáni zavaros iráni helyzetről, hiszen a haláleset egy pillanat alatt terelte a világ figyelmét Teheránról Bel Airre, ami igen jól jött a keményvonalas politikát folytató újraválasztott elnöknek.
Egy másik teória szerint Jacko csak megrendezte halálát, hogy megmeneküljön az anyagi csődtől; a sztár új életet kezd, és a halálát szintén csak megjátszó Elvis Presleyvel lóg. Az interneten szárnyra kapott egy olyan pletyka is, hogy Jackson valójában életben van, és halálhíre a maratoni koncertsorozatot hivatott még inkább feldobni. Eszerint Jacko valahol Kelet-Európában, pontosabban Magyarországon, egy középkori kastélyban bujkál, és készül a "feltámadásra".     mti

http://www.monitormagazin.hu/

Trackback address for this post::

https://jacksonsfunsite.blog.hu/api/trackback/id/tr71276549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása