Music

Listen!



music playlist embed code

Photos

Feedek

XML

design page

winie design

It is our firm conviction that mankind will live the happier when it has learned to live with music more worthily.

Whoever works to promote this end, in one way or another, has not lived in vain.

(Zoltán Kodály)

hand sign by Zoltán Kodály

Friss topikok

Afrikáért alapítvány februári hírlevele

2009.02.13. 12:25 | algabalga | Leave a comment

morphologic webforditas.hu ingyenes online fordito és szotar
 
 
 
 

 

 Kedves Támogató!

Először is szeretnénk megköszönni minden „örökbefogadó szülőnek" a kitartó támogatást, és külön köszönjük azoknak, akiknek a gyermeke nem iratkozott be az idei tanévre, de vállalták egy másik gyermek támogatását!

E havi hírlevelünkben ismét kitérünk az Othniel iskola kis tanulóira és a nekik tartott karácsonyi ünnepségre. Beszámolunk a Szeretet-segély akció fejleményeiről és France februári útjának céljáról.

College Othniel


A kongói iskolarendszer vázlata:

Kongóban az iskolai képzés 2x6 évre oszlik. Az első hat év nálunk megfelel az általános iskola első hat osztályának. Kongóban a hat osztály utána jön a középiskolai képzés, mely két év általános alapozással kezdődik. Két év után választhatnak a diákok ún. szakosítást. Az Othniel iskola jelenleg a kereskedelmi- és a reálszakképzést biztosítja. A 12 évfolyam elvégzése után lehet egyetemi képzésre jelentkezni.

Érdekesség:

Szeretnénk néhány érdekes adatot megosztani Önnel az iskolánkról. Nagy eredményként könyveljük el, hogy a kedvezményes oktatásnak köszönhetően az iskolában közel fele-fele arányban járnak lányok és fiúk. Kongóban jellemző, hogy a családok elsősorban a fiúknak biztosítják a tanulás lehetőségét, mint a jövőbeni családfenntartóknak. Az iskolai végzettség pedig már Kongóban is fontos szempont az álláskeresés során a nők szempontjából is. Egy bolti eladó állásra jelentkező érettségizett nő előnyt élvez egy csupán néhány osztályt végzett nővel szemben.

Az iskolába járó több mint 1000 diák fele „örökbefogadott" diák, és örömünkre hasonló arányszámban támogatottak mind a fiúk és lányok, kicsik és nagyok. Bízunk abban, hogy ez a jövőben is így marad!

Karácsonyi ünnepség

Ugyan kicsit megkésve - január közepén -, de a gyerekeket a beérkező „ajándék" támogatásokból egy kis karácsonyi ünnepséggel és ajándékokkal leptük meg. Hasznos és egyben szép ajándékkal kedveskedtünk nekik, így színes füzetet, tanfelszereléseket kaptak ajándékként. A kis ünnepséget egy elkötelezett támogatónk szervezte meg magán útja ideje alatt Kongóban. Az ajándékozási lehetőséget a gyerekek nevében is köszönjük az adományozó támogatóknak!

Szeretet-segély akció fejleményei

Megtelt a konténer, így február 26-án ünnepélyes keretek között indítjuk útjára a segélyszállítmányt. Több szervezet adományával sikerült megtöltenünk a kb. 24 m3 nagyságú konténert. Adományozó volt a Baptista Szeretet Szolgálat és ADRA Ausztria. Bébiételt, tápszert, nagymennyiségű ruhaadományt és kórházi ágyakat ajánlottak fel. A Magyar Külügyminisztérium közel egy millió Ft értékű jól felszerelt mobil orvosi táskát adományozott a menekülttábornak. A konténert Tanzániáig ingyenesen a CH Robinson cég szállítja el tengeri úton. Az alapítványnak a szárazföldi szállításról kell még gondoskodnia. A költségek egy része már összegyűlt, azonban még szükségünk lenne további összegekre.

Kérjük, hogy ha tud, járuljon hozzá, hogy időben megérkezzen a segélyszállítmányt!

Köszönjük az eddig érkezett felajánlásokat a csomagokra, melyek Kongóban kerülnek összeállításra!

Filmforgatás

Jaksity Kata dokumentumfilmet forgat Kongóban az utcagyerekekről. Az alapítvány vezetőjét, France Mutombot helyi ismereteire alapozva kérték fel, hogy kísérje el a stábot a forgatásra. Kinshasaban az utcagyerekek száma mintegy 13.000 főre tehető. Ezek a gyerekek nemcsak a nappalokat, hanem az éjszakákat is az utcán töltik. Családi kötelékkel egyáltalán nem, vagy részben rendelkeznek. Ugyan csak kis százalékban teljesen árvák, de sokukat a szegénység, a rossz megélhetés miatt zavarják el otthonról. Nem gyakori a mostohaszülők által nevelt gyerekek esetében, hogy boszorkányság vádja miatt kényszerülnek elszakadni a családtól. Ezek a gyerekek csoportokban élnek az utcán, előfordul, hogy száz gyerek is alszik „egy kupacban" egy-egy menedékhely udvarán.

A róluk forgatott filmet február végén láthatják az ATV műsorán.

 

Köszönjük, hogy idén is támogatja alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával.

 

Trackback address for this post::

https://jacksonsfunsite.blog.hu/api/trackback/id/tr6940823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása