Music

Listen!



music playlist embed code

Photos

Feedek

XML

design page

winie design

It is our firm conviction that mankind will live the happier when it has learned to live with music more worthily.

Whoever works to promote this end, in one way or another, has not lived in vain.

(Zoltán Kodály)

hand sign by Zoltán Kodály

Friss topikok

Afrikáért alapítvány augusztusi hírlevele

2009.08.19. 09:15 | algabalga | Leave a comment

 

Augusztusi hírlevél - 2009

 
 

  Kedves Támogató és Érdeklődő!

A júliusi hónap munka szempontjából kicsit visszafogottabban telt, azonban az őszi feladatok szervezésével most sem álltunk meg. Hírlevelünkben az Othniel College iskolát érintő eseményekről és számunkra új lehetőségekről szólunk.

 

Hazatértek munkatársaink Kongóból

Flogny Károly és felesége, Zsuzsanna tavaly júliusban utaztak Kongóba, hogy az iskola adminisztrációs rendszerét fejlesszék és a kinti munkatársaknak megtanítsák az új rendszer használatát. Az egy évben meghatározott munkaidő most júliusban lejárt, így hazatértek.

Az általuk bevezetett adminisztrációs rendszer nemcsak a kommunikációt tette hatékonnyá az iskola és az alapítvány között, hanem a kifejlesztett ellenőrzési rendszer átláthatóbbá tette az iskola működését, így azóta a támogatóknak is relevánsabb információkkal szolgálhatunk. Áldozatos munkájukat ezúton is köszönjük!

Az ősztől előreláthatólag Mutombo Angelika veszi át a diák-és árvatámogatás koordinálását és az iskola fejlesztési terveinek megvalósulásának felügyeletét, míg France Mutombo elsősorban az alapítvány számára előnyös kapcsolatok kiépítéséért, a kapacitás fejlesztésért valamint az Afrikáért Alapítvány elsődlegesen megfogalmazott küldetés reformján dolgozik.

 

Előkészületek az új tanévre

Elkezdődtek az előkészületek a 2009/2010-es tanévre. A tervezett fejlesztésekre való tekintettel a tanárok jelenleg továbbképzésen vesznek részt, illetve lehetőségeinkhez mérten az iskolában infrastrukturális beruházásokat végzünk. Feltérképezzük azokat a földterületeket, amelyeket az iskola számára vásárolnánk meg, ha anyagi helyzetünk módot ad rá; a tárgyi eszközök beszerzése folyamatban van, melyek az újonnan bevezetésre kerülő tanórák alapvető eszközit képeznék.

A beiratkozás is elkezdődött, így a diákok folyamatosan érkeznek, hogy konfirmálják beiratkozási szándékukat a tanévre. (A beiratkozók végleges névsorát várhatóan október végén, november elején kapjuk meg.)

Év végi eredmények

A tavalyi évben bevezetett reformok már meg is hozták az első gyümölcsüket. Az oktatás minőségi fejlesztésének köszönhetően az idén végzők 90%-a sikeres érettségi vizsgát tett, ami a tavalyi eredményekhez képest több mint 50%-os javulást jelent.

A diákok év végi eredményei hamarosan feldolgozásra kerülnek és mindenkinek személyre szabottan küldjük.

 

Konténer indul Kinshasaba -

Várjuk a felajánlásokat!

A C.H. Robinson jóvoltából ismét konténert küldhetünk Kongóba. Számos felajánlás érkezett, számítógép, varrógép stb., amelyeket most lehetőségünk nyílik eljuttatni Kinshasaba.

A konténer azonban még nem telt meg, és több olyan tárgyi felszerelésre szükségünk lenne, amely az iskola fejlesztésében fontos szerepet játszana, úgy mint:

 -    Iskolaszerek, tanszerek

-    Bútorok az árvaházba

-    Kerti munkaeszközök (kapa, ásó, gereblye stb.)

-    Kis mezőgazdasági gépek

-    Rotorok, fűnyírók

-    Betonkeverő

-    Írógép, számítógép

-    Irodai gépek és eszközök stb.

 Fel nem sorolt egyéb felajánlást is örömmel fogadunk.

 Nagyon örülnénk, ha Ön is részese lenne felajánlásai által az iskola fejlesztésének, hogy a gyerekek előtt minél több lehetőség nyílhasson meg!

 A nagyobb tárgyi felajánlások előtt telefonon vagy személyesen keressen minket, hogy a raktárral egyeztetni tudjunk. A szállításban mi is segítséget tudunk nyújtani, ha másképp nem megoldható! A kisebb tárgyi felajánlásaikat a következő címre várjuk:

 1054 Budapest Garibaldi utca 3.

Tel.: 1/332-1054 vagy 20/772-2279

E-mail: afrikaert@afrikaert.hu

 

Mentők indulnak Afrikába

A Charity March jóvoltából hamarosan két mentő indul Kongóba. Egyúttal a decemberi segélykoncert kapcsán felajánlott mentő is útnak indul Etiópiába.

A mentők használatához konkrét projekteket dogoztunk ki.  A mentők felhasználásának célja, hogy felvilágosító mobil orvosi rendelőként működjenek. A célcsoport a vidéki emberek lennének, akiknek betegségmegelőzéshez kapcsolódó előadásokat és vizsgálatokat tartanánk.

A projekt részleteit hamarosan bemutatjuk.

 

 Víztisztító készülékek Gomába

  Az ADRA Szeretetszolgálat magyarországi szervezete jóvoltából  a gomai menekülttábora több száz víztisztító készüléket, ún. Aqua Box Goldot juttatunk el. A készülékek különlegessége, hogy nemcsak a szennyezett víz tisztítására alkalmasak, hanem a doboz különböző tárgyakkal felszerelt, ami elérhetetlen lenne egy család számára. Így találhatnak benne sebkötözőt, víztisztító tablettát, továbbá a család háztartásában szükséges eszközöket: varró eszközök, takaró fólia, konzervnyitó, gyertya, gyufa, esőkabát stb., minden, ami a legalapvetőbb szükségletet kielégít.

 Ezek a dobozok a családok közt kerülnek szétosztásra, így több hónapra elegendő tiszta vizük lesz. 

   Afrika tábor

A mórahalmi Afrika tábor a missziós út miatt elmaradt. Viszont immár harmadik éve a Kerek Világ Alapítvány által augusztus elején megrendezett horvátországi Afrika Táborban alapítványunk programszervezőként ismét részt vesz. Az idei táborba az erdélyi gyerekeknek varázsoljuk Afrikát a horvát tengerpartra.

 Kongói életképek - Utazás a Trans Express-el

Kongóban nagy távolságokat kell megtenni, ha egyik városból a másik városba szeretnénk eljutni. Autópályák, autóutak nincsenek, már annak is örülni lehet, ha aszfaltozott az út.

A tömegközlekedési eszközök üzemeltetése magánemberek kézében van. Főként buszok járják az utakat, általában 15-20 fős kisbuszok. Menetrendszerinti járatokat indítanak pl. Matadi és Kinshasa között (300 km) napi egy alkalommal, ami 8 órás utat jelent. A buszokra már napokkal az indulás előtt meg kell vásárolni a jegyet, hogy ne csússzunk le az utolsó szabad helyekről sem, melyek persze nem a legkényelmesebb utazást nyújtják. A helytakarékosság érdekében még a folyosóra is kerül lenyitható ülés, így egy sorba 5 ember is elfér. Az utazás jól szervezetten indul, a csomagokra sorszámot ragasztanak, hogy senki ne vigye el a másik bőröndjét. A csomagok felpakolása logikus sorrendben történik, a legmesszebb utazók bőröndje kerül alulra. A csomagok nem ám a csomagtartóban, hanem a busz tetején utaznak!

Az utazásszervező a város széléig kíséri az utasokat, majd hangos áldással indítja el a buszt. Az utazóközönség egy-egy elmondott imára hangos „Halleluját" kiált. Az utas nem marad ellátás nélkül, szendvicset és jégben hűtött üdítőt kap 2 óra eltelte után. Ezután jön az út testileg-lelkileg megpróbáltató része: összezsúfolva végigdöcögni a maradék 6 órát. Az út időtartama a „piacozással" hosszabbodik. A busz egy-egy településen megáll, ahol az árusok rögtön megrohamozzák az utasokat portékáikkal. Az ablakon keresztül folyik az alkudozás, míg végül zöldségekkel, gyümölcsökkel megpakolva indulnak tovább.

· 1 trackback

Trackback address for this post::

https://jacksonsfunsite.blog.hu/api/trackback/id/tr121321340

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.06. 23:48:13

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása