Music

Listen!



music playlist embed code

Photos

Feedek

XML

design page

winie design

It is our firm conviction that mankind will live the happier when it has learned to live with music more worthily.

Whoever works to promote this end, in one way or another, has not lived in vain.

(Zoltán Kodály)

hand sign by Zoltán Kodály

Friss topikok

Agyrém 7. Jackson Ghost?

2009.07.29. 22:28 | algabalga | Leave a comment

Megashow a ravatalnál

 

Egy gospelkórus dalával kezdődött, és egy lelkész üzenetével végződött a június végén elhunyt Michael Jackson emlékére rendezett koncert Los Angelesben. Előtte a legszűkebb család Jehova tanúinak szertartása mellett vett búcsút a megasztártól. A We are the world dal alatt a világvallások szimbólumai villogtak a kivetítőn. „Minden egy templomi szertartásra emlékeztetett” – írta a Los Angeles Times. „Spirituálisabb volt, mint gondoltuk” – vélekedett a CNN kommentátora.

A Michael Jackson holttestét rejtő, vörös virágokkal borított aranykoporsó a zenés búcsúztató ceremónia színpadán is ott volt. A teremben, ahova csak néhány ezer ember juthatott be, zenészek, színészek, hírességek búcsúztak Jacksontól. A beszédek és dalok közötti szünetben a rajongók kiáltásai hallatszottak: Szeretünk Michael! Hiányzol! A háttérben a sztár fotóit időnként az űrteleszkóp által készített galaxisfelvételekre vetítették rá, a szónokok pedig rendszeresen az ég felé fordították a szemüket, hogy Jacksonhoz szóljanak.
Lucius Smith, a család bizalmasa és lelkésze szerint „Michael semmi mást nem akart csak szeretetet adni a világnak … Szavain, zenéjén és számtalan jócselekedetén keresztül oly sokat tett azért, hogy megpróbáljon gyógyulást hozni a világnak. Köszönjük az Úrnak, hogy Michael hatással lehetett ránk...” – mondta a lelkész.
A zenésztársak, barátok méltatásai egymást múlták felül: „Azt hiszem a pop királya elnevezés túl kevés hozzá. Úgy gondolom, ő a valaha élt legnagyobb előadóművész” – mondta Michael Jacksonról Berry Gordy, a Jackson 5 lemezeit kiadó cég vezetője. „Egész életemben imádtam... ő volt a legnagyobb sztár a földkerekségen... mindenét odaadta nekünk, amije volt” – méltatta az énekest Queen Latifah színésznő. „Mint egy üstökös, lángolva haladt át az esti égen” – énekelte Usher a Gone Too Soon (Túl korán ment el) című dalt, miközben a koporsó mellett állt. Lionel Ritchie a Jesus is Love dalával búcsúzott. Volt, aki az énekes hatását Shakespeare-hez és Raffaellóhoz hasonlította.
Al Sharpton fekete jogvédő, baptista lelkipásztor azt mondta: „Michael megtanított arra, hogy kiálljunk egymásért... Leénekelte a cinikusokat, letáncolta a kétkedőket... Michael soha nem állt meg!” A lelkész szerint a rágalmazók sem tudták Jacksont elszakítani Isten szeretetétől.
Az ünnepség után Jackson koporsóját megint autóba tették.
A CNN előbb azt jelentette, hogy a Forest Lawn temetőbe szállítják, ahol végső nyugalomra helyezik, de később ezt a hírt visszavonták. Lapzártakor nem tudni, hova vitték a koporsót, és hol temetik el a popsztárt. Talán mégis a neverlandi birtokon, ahol a rajongók egy része azt állítja, hogy Jackson szelleme kísért. A CNN be is mutatott egy felvételt, amelyen egy folyosó végén árny halad át, pedig a ház üres volt. A legenda folytatódik – az üzlet is ezt kívánja.

Trackback address for this post::

https://jacksonsfunsite.blog.hu/api/trackback/id/tr491276570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása