Music

Listen!



music playlist embed code

Photos

Feedek

XML

design page

winie design

It is our firm conviction that mankind will live the happier when it has learned to live with music more worthily.

Whoever works to promote this end, in one way or another, has not lived in vain.

(Zoltán Kodály)

hand sign by Zoltán Kodály

Friss topikok

Afrikáért alapítvány Júliusi hírlevél - 2009

2009.07.17. 12:32 | algabalga | Leave a comment

 

 
 

Kedves Támogató és Érdeklődő!

 Júniusban az alapítvány elsősorban a Kongóban folytatott munkájára összpontosított. France Mutombo, az alapítvány vezetője több mint két hónapos kongói tartózkodás után tért vissza Magyarországra. Ez az út több volt egy missziós útnál, ugyanis az utazás során szemléletváltás fogalmazódott meg az alapítvány céljait és munkásságát illetően. Az alapítvány megalapításakor elsődleges célként tűztük ki a gyakorlati tudás átadását az Afrikában élőknek. Ez a cél azonban mára kissé háttérbe szorult, a további fejlesztések elmaradtak. Az elkövetkezendő időszakban munkánkat szeretnénk olyan tervek megvalósítására áldozni, melyek célkitűzésünk eléréséhez még közelebb visznek.

 

Változások az Othniel Collegeben

A jövő évtől számos újítás bevezetését tervezzük iskolánkban a fenn leírt szemléletváltás hatására. Körvonalakban most vázoljuk terveinket:

-          Ösztöndíjrendszer kialakítása

-          Gyakorlati illetve életvezetési órák

-          Földművelési gyakorlati és elméleti órák

-          Informatika- és gépírásoktatás

-          Erkölcsi tanulmányok/Keresztény életmód

Mindezek mellett, mivel az itthonról érkező támogatásokból az iskola nem tartható fenn, olyan projektek kidolgozását tervezzük, amelyek kiegészítik a Magyarországról érkező támogatásokat, hogy a színvonalas és minőségi oktatást fenntarthassuk.

Öntől is várunk ötleteket és javaslatokat!

  

Misszió

France Mutombo, az alapítvány vezetője feleségével és két éves fiával augusztus végén Kongóba költözik előre láthatólag egy fél éves időtartamra.

A hosszú távú kongói tartózkodás célja, hogy a tervezett változások bevezetésében aktívan részt vegyenek, és hogy miden az elképzeléseknek megfelelően alakuljon.

Fontosnak tartjuk, hogy a kinti munkatársak és tanárok szemléletváltozása megtörténjen a minőségi munka és oktatás megvalósulása érdekében, ehhez azonban személyes példamutatás és részvétel szükséges.

  

Goma - Szeretet-segély akcióRuhaosztás a pigmausoknál

Végre sor került a még februárban útnak indított több mint 6 tonna adomány kiosztására a gomai menekült családok és gyerekek körében. Az egészségügyi felszerelések (kórházi ágyak) a gomai kórházba kerültek, ahová a Magyar Külügyminisztérium által adományozott mobil orvosi táskák is kerültek. A konténerrel érkezett nagy mennyiségű ruhaadomány a táborban menedéket kereső népcsoportok közül a leghátrányosabb helyzetben lévő pigmeusok között lett kiosztva. A ruhaosztás nem volt egyszerű művelet mivel a törpe népként is ismert pigmeusok nehezebben alkalmazkodnak a tábor együttélési rendjéhez. Így az adományok szétosztása is komoly szigort és fegyelmet igényelt.

A szállított élelmiszert egy iskola kapta meg, ahol 1200 diák tanul. A kivitt élelmiszer-alapanyagok szeptemberig elegendő táplálékot biztosítanak a gyerekeknek.

Az adományok szétosztásánál gondosan ki kellett választani a célcsoportot, ugyanis a több mint 250 000 menekült ember szükségletét lehetetlen lett volna kielégíteni egy konténer adománnyal.

Részleteket a honlapunkon (www.afrikaert.hu) az „Útinaplók" menüpontban olvashat.

 Iskolás gyerekek

A Segélyakció folytatása

Terveink szerint az 1200 diákot befogadó iskola étkeztetését tovább folytatnánk. Az iskola norvég támogatásból kapott élelmiszert, de a támogatást a nyárra felfüggesztették, így a mi adományunk pont mentőövként érkezett. A norvég támogatás várhatóan az ősztől tovább folytatódik, de csak minimális élelmiszerre elegendő a támogatás. A semminél több, de a napi ebéd tápértéke nagyon alacsony. Ezt a hiányt szeretné pótolni az alapítvány rendszeres támogatásával.

 

A támogatás összege napi 0,40 USD (80 Ft) egy gyereknek.

Minden hozzájárulást szívesen fogadunk!

Bankszámlaszám: 11713005-20406673

 

TanzániaKétkezi munka Tanzániában

Az alapítvány amerikai partnerszervezetével közösen tanzániai projekt kidolgozásába kezdett. A projekt fő célja egy  Massai árvaház létrehozása.

Idén a Havilah Village Children's Home árvaház építésébe kétkezi munkával kapcsolódhattunk be két magyar és 38 amerikai önkéntes közreműködésével.

A jövő évtől humanitárius utakat is szervezni fogunk Tanzániába.

 

Hirdetmény

Számítógép/Írógép

Érkeztek számítógépes felajánlások, de a számítástechnikai terem elindításához további gépek szükségesek. Minden felajánlásra szükségünk van. A gépeket szeptemberben szeretnénk konténerrel küldeni Kongóba. Továbbá várunk számítástechnikai eszközöket, mint nyomtató, szkenner stb..

A számítógépeken kívül az írógépnek is nagy hasznát vennék a gyerekek, ugyanis az áramellátás akadozása miatt - hazánkkal ellentétben - fontos eszköz Kongóban. A leselejtezett írógépeket is szívesen fogadjuk! 

Az iskolánk érettségi központtá is válhatna, ha számítástechnikailag és írógépekkel jól felszerelt intézmény lenne.

 

Humanitárius út

Következő humanitárius utunkat október végén és november elején tervezzük Kongóba.

Várjuk a jelentkezőket és érdeklődőket!

 Tel: 1/332-1054 vagy 20/7722279

e-mail: afrikaert@afrikaert.hu

Trackback address for this post::

https://jacksonsfunsite.blog.hu/api/trackback/id/tr631251253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása